Sunday, August 12, 2007

"Заплати в майбутнє"। Пост скриптум :-)







Господи, полюбив я оселю дому Твого,
і місце перебування слави Твоєї.
Пс.25:8

10 днів проминули як один. Кожен табір починається з постановки цілі, за втілення якої ми просили вас молитись. Разом з вами ми предали все в Божі руки, і з вдячністю можемо сказати, що ми бачили дію Бога щодня і змогли реально виміряти нашу «плату в майбутнє».

Найбільше вражало те, що студенти (швейцарці, африканці та українці (оскільки табір був кримським, то сюди входили і росіяни, і кримські татари також) одразу стали рідними, так наче знали один одного все життя. Ні різні мови, ні різні культури, ні різні способи мислення не змогли стати на перешкоді теплим стосункам і атмосфері єдності, що панувала у таборі.

Як ви знаєте, наша ціль співпадала з назвою табору – ми хотіли заплатити в майбутнє – вплинути на світ – змінити його на краще.

З точки зору організатора, можу поділитись тим, що я бачила чудеса Божі кожного дня і практично в кожній сфері табору – студенти були відкриті та дисципліновані, працювали без примусу і нарікань , не запізнювались, допомагали один одному, до сніданку приходили на молитву і не було таких, хто почувався б самотньо чи одиноко – Божа любов панувала у таборі, і цього не можливо було не відчувати. Неймовірно гармонійною була і співпраця українських і швейцарських організаторів – я знову і знову дивувалась, як Бог підготував нас до того, щоб бути одною командою.

Ефект безкорисної доброти ми пережили вже на третій день, коли наші роботодавці (Сергій та Коля, працівники університету) просто подарували нам чималу суму, щоб ми могли відвідати музей в Севастополі. Ми не переставали дивуватись тому, як серця людей відкривались для добра і роздумів про Бога.

Нові знайомства, свіжо покрашені два поверхи університету, вдоволення від зміненого світу, гаряче кримське сонце і прозоре море вже позаду, попереду – ностальгічні спогади та віртуальне спілкування. І наша надія на те, що зміни розпочаті у серцях учасників табору та всіх оточуючих, будуть продовжуватись і далі та принесуть плід для Царства Божого та Славу для нашого Бога, чия милість і благодать завжди перебуває з тими, хто любить Його.


Дякуємо за ваші молитви, і віримо, що ви отримаєте радість від того, що вони були СПРАВДІ ПОЧУТІ!

1 comment:

Таnia in Delhi said...

просто молодцы! рада за вас